25 Rreshtat e Mirës

Power in the wrong hands is equally destructive everywhere

Power in the wrong hands is equally destructive everywhere

I had a moment when I myself saw Donald Trump not without empathy. It must have lasted three days and I also know the reason where it came from. As a student of Social Sciences this is called the "opposite effect".

Everyone’s fight against him, though right, at one point provoked a sense of regret.

In any case, I did not want the victory of Donald Trump, not even the first and especially the second ...

4 years had been enough for me to realize that his leadership from the businessman led to unemployment at the lowest levels in America, but he also married him to himself, America within, America to himself, us and them, them and us. Disruption everywhere!

Trump showed that a single man spoils work.

He was the man who restored the walls that the world has torn down with blood.

Trump woke up the "clowns" like in the movie "Joker". Captured by intuition or by its limitations the mostly frustrated stratum in America. The uneducated, the poor and the people challenged by capitalism and competition. Exhausted by robotic America.

It gave them space and a place in society and ignited them to take to the streets as "Proud Boys" against the institutions and traditional models of democratic America: Institutions!

Institutions are nowhere perfect, they have their dark side, sins and mistakes, but in no case can they be equated with the ignorance of the crowds who find themselves in the bad leader and in their Facebook or Twitter and Instagram address where take the dose of rage versus.

Ky është rasti flagrant kur një individ i sheh institucionet si zgjatje të egos së vet. Institucionet si pronë private. Politikën si biznes privat. Facebook dhe Twitter si zyrën e shtypit për të difuzuar të pavërteta, gënjeshtra që ngrehin turmat.

Kështu u shpëlanë mendjet nga dezinformimi në Amerikë. Megjithëse Facebook dhe Twitter kanë reaguar duke blllokuar llogaritë e Presidentit të ikur.

Mediat sociale kanë qenë arma perfekte e Trump për të përhapur lajme dhe për të përdorur emocionet e njerëzve.

Ajo që ndodhi në Capitol Hill në 6 Janar 2021 është një fatkeqësi për SHBA dhe një sinjal i zi për ne republikat që dhunën ende e përngjasim me demokracinë dhe që për fat të mirë a të keq lundron mjaft në internet.

Ne që dhunën kemi të vetmen mundësi për të ardhur e mbajtur pushtetin.

Që dhuna tregon se ke të drejtë. Që një turmë mund të bëjë që të duket se i gjithë populli është me ta.

Ne shqiptarët e kuptojmë mirë Amerikën sot. Jemi dëshmitarë të zgjedhjeve me kuti në krah, komisioner peng, akuza të shëmtuara dhe kurrë njohje rezultatesh me qytetari. Siç thoshte Angela Merkel, demokracia është kur njëri fiton dhe tjetri humb. Kaq thjesht.

Kur shikon janarin amerikan fillon të mendosh për prillin tonë. Sa prilla të thyer kemi parë në 30 vjet Demokraci. Sa adresa online janë gati të bëjnë të mendosh se ti je një njeri tjetër, se diçka po ndodh ashtu siç nuk po ndodh. Se diçka është ashtu siç nuk është.

Institucionet do të luftojnë gjatë gjjthë kohës tanimë me keqinfomimin që del nga çdo vrimë e mundshme në telefon. Leksioni i Amerikës është sidomos njëri: -pushteti në duar të gabuara është kudo njësoj shkatërrimtar.

* Box 25 lines of Mira is not allowed to be republished without the permission of the editor. Contact us by email: [email protected]