25 Rreshtat e Mirës

It also became "Oscar" as "Match" 

It also became "Oscar" as "Match"

By Mira Kazhani / It's impossible today for something to catch the world's attention as much as yesterday's slap in the face at the Oscars.

A slap in the face between two Hollywood men, an amateur and a comedian, both in color, as many American commentators like to point out, as if to prove that the wave against whites should calm down a bit. People act in different situations even simply on the basis of impulses, regardless of what color, religion, social status the person is facing.

America in recent years has had a heated debate over racism. Latinos, African Americans, and Asians, often victims of physical attacks as well, have raised their voices. The "Me too" movement has produced quite a few scandals. Closed careers, trials and network scrutiny.

On the other hand, not infrequently an opinion, comment, statement, can quickly pass the site of public opinion and if the majority calls it an insult, you have no escape. A thoughtless joke or irony, in addition to the online guillotine, can also cost you the job. In short, many jokes are not made today, because the sensitivity of society has reached its climax.

Një lëvizje që synon barazi dhe të drejta për të gjithë, pa dashje po jep edhe efekte ndrydhëse në drejtim të çiltërsisë, spontanitetit apo edhe ndjenjave njerëzore, qofshin ato gabime. Një shoqëri që po distilohet me qëllim pastrimin e së keqes, po e bën këtë kundër një pale tjetër. Është gjithmonë një palë e akuzuar dhe një e viktimizuar. Siç ka qenë gjithherë e do të jetë. Shoqëria s'mund të ketë vetëm fitues. Por, shqetësimi që prodhoi "Oscars" ishte fakti që nuk ka më të mbrojtur apo imunë nga agresiviteti. Shoqëria është në depresion, si lart dhe poshtë. Si me ngjyrë dhe si e bardhë. Si në luftë dhe si në paqe. Tani edhe si në Hollivud. Tek një kategori që vishet bukur dhe shkon të ngrejë kupën, në fakt ngre dorën, dhe i jep një shpullë gjithë botës së civilizuar. Të gjitha fjalimeve të bukura.

Fatkeqësisht ceremonia e "Oscars", që prisnim të shihnim, si një moment frymëzimi dhe klasi, cilësie dhe bon-toni, ra në nivelin e një emisioni banal. Nuk ka pikë rëndësie cili nga dy personazhet pati më shumë faj. Disa do të jenë me prezantuesin komedian e disa të tjerë me aktorin e xhindosur për humorin e pavend për pamjen e gruas së tij. Fakti që në ceremoninë më glamour të botës kërcet shpulla dhe të sharat me libër shtëpie, është zhgënjyese. E shëmtuar!

Apparently we are doomed to give up the old world, the one where we lived with dreams, idols, models, examples, and as normal. And to admit that society is plunged into a depression and with the help of social media and especially the arrival of the virtual commentator we are all going a little crazy, according to the character and banking opportunities.
Here we saw the "Oscars" as we would never have imagined in the times when we were happy and normal people and we have 24 hours to look for the culprit. Well, Will Smith or Chris Rock ?!


* Box 25 lines of Mira is not allowed to be republished without the permission of the editor. Contact us by email: [email protected] .