25 Rreshtat e Mirës

What comes after Non Women

What comes after Non Women

For starters what is Non Grata?

The expression comes from Latin and means an unwanted person.

What comes after Non Women

In the history of states and nations, the proclamation of Non Grata is mainly a means of diplomatic and political war between countries that maintain relations only in form.

The Cold War offers in 50 years dozens of cases of use of this "weapon". What changes in the Berisha case is the fact that between the US and Albania not only is there no more cold war, but relations are warmer than ever.

MOTIVIMI i shpalljes Non Grata me aktivitet korruptiv e minues se demokracisë sonë të brendshme, e bën rastin jo aq “raport ndërkombëtar”, sa gur të parë të dominosë politike që rrëzon një klasë të tërë tranzituese duke nisur nga guri një, Sali Berisha!

Pse shpallja Non Grata e Sali Berishës është një goditje e rëndë për të, por edhe një lajm tronditës për shoqërinë shqiptare, ku lideri i partisë së parë opozitare që sfidoi e rrëzoi sistemin komunist dhe mori flamurin e politikanit që hodhi themelet e demokracisë shqiptare dënohet nga Amerika, si minuesi i kësaj demokracie dhe shkohet edhe më larg si figurë e korruptuar.

-Sali Berisha supozohej të ishte sot një hero për shqiptarët. Ai pati të gjithë gurët në dorë të mbetej një nga figurat më të respektuara në Shqipëri dhe në opinionin e huaj.

-Non Grata për Berishën nuk është më një çështje vize dhe ndalim hyrje në SHBA, por çështje turpërimi dhe çështje për drejtësinë në vend.

-Nëse motivi mbështetet në aktivitet kriminal të prezumuar ndaj subjektit atëherë Non Grata si në rastin e Berishës megjithë familje është tronditës.

Çfarë ndodh? Çfarë do të thotë kjo?

-Lideri historik i PD Sali Berisha akuzohet për korrupsion dhe minim të demokracisë në vendin e tij. Kjo do të thotë që drejtësia duhet të merret me mbledhjen e provave. Si për rastet korruptive dhe minimin e demokracisë.

A ka rol SPAK tani? Po!

-Sipas një eksperti në fushën e drejtësisë SPAK nga ky moment nisur nga akuzat që i janë adresuar Sali Berishës nga Departamenti Amerikan i Shtetit (DASH) është në punë.
Mbi këtë motivacion me logjikë SPAK duhet të regjistrojë çështje e kërkojë prova me letër rogatore. Letër porosi!

Vetëm për Berishën? Ai nuk është i vetëm por familjarisht? Pse u shpall Non Grata bashkë me fëmijët?

-Sepse si asnjë rast tjetër fëmijësh kryeministrash e presidentësh dy fëmijët e Sali Berishës kanë qenë të përfshirë në skandale dhe akuza për korrupsion e pastrim parash.

Argita Berisha me zyrën e saj të avokatisë ku është akuzuar se çdo investitor apo biznes duhet të kalonte prej aty pa të bënte hajër.

Ndërsa Shkëlzen Berisha është Gërdeci. Për të ka shkruar që në 2008-ën NyTimes një investigim për zinxhirin korruptiv e mafioz të Gërdecit dhe ku në atë kohë Berisha kryeministër e quante gazetën më prestigjioze në botë: letër higjienike. Po për Shkëlzen Berishën ka edhe një film nga Hollywood për këtë skandal të madh korruptiv që përfundoi edhe me 26 të vdekur. SPAK ka rihapur hetimet pak javë më parë për Gërdecin me thirrjen e ish ministrit Fatmir Mediu.

Po Lulzim Basha si ndjehet? Çfarë sjell për të kjo histori? Bëhet më i fortë?!

Tani që nuk do të jetë më Berisha, a do të shohim një Lul Basha të ri? Një PD të re?
A ka patur ai dijeni për këtë lajm kur vendosi datën e 13 Qershorit me aq nxitim?
Po Yuri Kim që paralajmëroi se në shtator pavarësisht asaj që thotë sot opozita reale do të jetë në parlament?!

Lulzim Basha mund të ketë sot një shans për të disatën herë ose ndoshta për herë të parë?! Mbetet për t’u parë.

Pse kjo shpallje Non Grata për një ish kryeministër që ka 8 vjet në Facebook u bë sot me akuza për kohën kur ai ishte në pushtet? Vonë? Po! Po pse pikërisht tani?

It is a difficult question that has a sea of ​​answers. The same one shouts among the many: It is also a message for the Albanian transition; for political parties and their leadership sometimes voted, sometimes donated.
It comes as a need to end the long, crushing, destructive, disfiguring Albanian transition, where Sali Berisha and his family were not the only players, but the fish stinks from the head!

* Box 25 lines of Mira is not allowed to be republished without the permission of the editor. Contact us by email: [email protected]