Aktualitet

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks himself a question

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks

It was February 25, 2002, when, at the request of a group of members of the Assembly of that time, it became possible for the Royal Family, who had left Albania for 63 years under the dictatorial regime of Enver Hoxha, to return to their homeland.

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks

"The Queen Mother and the Royal Family have long publicly expressed the desire to come and live forever in Albania," said among other things in the request signed by the vast majority of MPs who have put their names on the protocol letter.

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks

Sot, plot 20 vjet nga rikthimi në atdhe i familjes së tij, Princ Leka e kujton me nostalgji momentin e zbritjes për herë të parë në tokën shqiptare e megjithatë ai thotë se edhe pas afro dy dekadash ka ende një peng të cilin ia lë kohës.

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks

Postimi i Princit Leka:

Sot bëhen 20 vjet nga kthimi i Familjes Mbretërore Shqiptare në atdhe mbas një emigrimi të detyruar dhe të stërzgjatur.

Në këtë ditë do të donim të kujtojmë jo vetëm ata burra dhe gra që sakrifikuan me Familjen Mbretërore për një Shqipëri të lirë dhe Europiane, si në emigrim dhe në Shqipëri, por edhe ata deputetë, përfaqësues të popullit në Kuvendin e Shqipërisë që shembën murin dhe rrëzuan ligjin që ndalonte kthimin e Familjes Mbretërore në Shqipëri, si dhe realizuan dëshirën dhe vullnetin e Nënës Mbretëreshë Geraldinë që të mbyllte sytë në vendin që e deshi dhe e mirëpriti si Mbretëreshën e tyre.

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks

Natyrshëm që në këtë 20-vjetor të rikthimit të Familjes Mbretërore në atdhe, e vetmja pyetje që i shtrojmë vetes është nëse mund të bëjmë akoma më shumë për vendin dhe njerëzit.

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks

Sikurse në të kaluarën, misioni i Familjes Mbreterore mbetet një dhe i pandryshuar: paqja sociale, prosperiteti dhe vëllazërimi mes shqiptarëve.”

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks

Our Albania needs all of us to build it and make it a beloved country, above all for our youth. Our Albania has the potential to be envied by all.

20 years after the return of the royal family to Albania, Prince Leka still asks

God bless our Albania!