Art dhe Kulturë

'The Broken Woman' takes to the Turbine stage

'The Broken Woman' takes to the Turbine stage

One of Simone De Beauvoir's works, "The Broken Woman" will be staged. The performer of the melodrama will be Adriana Tolka. She will play the role of Muriel, a 43-year-old at war with her inner world and others around her.

'The Broken Woman' takes to the Turbine stage
Adriana Tolka

A few words about the work

pas pesë vitesh që jeton e vetme dhe e mbyllur në apartamentin e saj, mezi pret të nesërmen për tu takuar me bashkëshortin dhe të birin e mitur, që jeton me të atin. Ajo ka planifikuar të shtrojë gjithë arsyet se përse i biri duhet të jetojë me të ëmën. Mirëpo, gjatë natës, duke kaluar nëpër kalvarin e kujtimeve, ajo zbërthen, sipas këndvështrimit të saj - të një njeriu perfeksionist - marrëdhëniet e ngushta familjare e shoqërore dhe nuk rresht së fajësuari të tjerët: dy bashkëshortët për dështimin e martesave të saj, të bijën për vetëvrasjen që ka kryer, të ëmën, e cila e ka përbuzur gjithmonë, të vëllanë, shoqet e ngushta e deri tek fqinjët. Nga ana tjetër, justifikon qëndrimet e saj, duke e paraqitur veten të sinqertë dhe gjithmonë në kërkim të rregullit dhe të një familjeje tradicionale, ku një grua duhet të ketë me patjetër një burrë në krahë dhe fëmijë për t’u kujdesur, që të fitojë një status të denjë për moralin e shoqërisë. Në këto kushte, ajo pret ditën e nesërme, e cila nuk i dihet se ç’të ardhme do i sjellë.

The show is suitable for an audience over 16 years old, at Turbina.

It will be played on March 24, 25, 26, at 19:00.