Librat e Arlindës

"Free", by Lea Ypi! The book I waited for 30 years!

"Free", by Lea Ypi! The book I waited for 30 years!

I know I missed it! This return after so long is dedicated to a book for which I feel rewarded as a publisher that I finally managed to have in the publishing house.

The book "Free" - "Growing up at the end of history" written by Lea Ypi is without hesitation the book of the fair, and convincingly the book of 30 years for a story that we must see through intelligence and humor.

"Free", by Lea Ypi! The book I waited for 30 years!

E di që janë bërë filma, edhe shumë të mirë. E di që janë shkruar dhe libra shumë të mirë nga autorë që meritojne admirim, por ky libër është një risi. I shkruar fillimisht në anglisht, nga Lea Ypi, pedagoge në Londër, studiuese, shkrimtare, një shqiptare që siç thotë ajo, “u rrit në fund të historisë”.

"Free", by Lea Ypi! The book I waited for 30 years!

Ky nuk eshte një libër, ky është vetë Libri që unë vetë kam dashur të lexoj në këto 30 vite, dhe nga ana profesionale, më përmbush plotësisht.

Mund t’ju duken të ekzagjeruara këto fjalë, por me këdo që nuk e ka lexuar këtë libër jam gati të vë bast se do të ndihet njëlloj pasi ta lexojë tani edhe në shqip, sepse siç ju thashë, libri u shkrua fillimisht në anglisht dhe po korr sukses.

Bëni një kërkim në Twitter e do te shihni sa vlerësime dhe vëmendje po rrëmben shqiptarja Lea Ypi që rrëfeu historinë tonë në anglisht.

Libri më në fund erdhi në shtëpi, dhe erdhi si një botim origjinal, për fat Lea e përktheu, e shkroi në shqip se ky është libri ynë, në fakt të duket sikur e ke shkruar vetë, ti ke aty një copëz tënden, një vend a një ndjenjë që të përket thellësisht. Dhe këtë e ndjen faqe pas faqeje, rresht pas rreshti.

“Të lirë”- “Të rriteshn në fund të historisë” -është një miks inteligjence me ndjesi e talent shkrimtareje. Flitet me gjuhën e një vajze të vogël, por nga pas qëndron mendja gjeniale e Leas.

Për mua ky libër është i rrallë për nga sinqeriteti, me të cilin është shkruar.

Janë vërtet të rrallë njerëzit që shkruajnë kaq pa komplekse dhe po aq me një kurajë për të treguar historinë që e kemi jetuar të gjithë, por jo treguar. Historia është një rrëfenjë për jetët e jetuara, fundja.

I would like this book to be read by anyone, without exception, from us who grew up at the end of history, but also for those who came and will come later, I would like this book to provoke a discussion of long, not to close today. I think today, more than ever we need a strong shake, to reflect where we came from and where we are going.

And fortunately, today we have the right book

Tiranapost.al