Seksi

6 things women need for a happy and healthy sex life

6 things women need for a happy and healthy sex life

Do you have trouble being in the mood for sex or reaching orgasm? The solution may be as simple as you imagined. Below are 6 tips that can help women enjoy sexual intimacy.

1. To know what you like and do not like in the bedroom

The first thing you need to do to enjoy yourself in bed is to know what you like, says Dr. Kerner. ' Knowing when you feel good, what turns you on, what turns you off, the stimulation you need to get through the waking process, the positions you like,' he explains.

It is also important to be able to communicate these desires to your partner, he adds. 'If you find it difficult to speak, share what you want in the form of a fantasy,' Kerner suggests.

For example, you could tell your partner that you had a dream about how you two were as teenagers. ' Try to use stimulating, stimulating language,' he says. ' It will help you get to the kind of sex you want to have.'

Masturbation can also help women learn what they like in bed and feel more sexually empowered.

2. Ability to focus on the moment

With our high-stress lifestyle prevailing, it is normal to become distracted, even when we prefer to focus on romance. But especially for women, it is important to focus on staying in the moment.

'You want to be in a relaxed place where your brain is really deactivated, in order to experience full awakening and orgasm, ' Kerner explains. Science supports the idea that noise regulation can help women improve their sex lives.

If you still find yourself thinking more about your to-do list and less about what is going on in the bedroom, fantasizing can help you focus.

'Unë mendoj se fantazia është një mënyrë vërtet e fuqishme për të mbyllur trurin tuaj të shqetësuar,' thotë Kerner. 'Duke folur me pacientet femra ndër vite, shumë fantazojnë gjatë seksit natyrshëm ose me vetëdije pikërisht për atë arsye, për të hyrë në një gjendje më të thellë zgjimi.'

3.Imazhi pozitiv i trupit dhe vetëbesimi seksual

Nëse një grua nuk ndihet mirë me trupin e saj, mund të jetë më sfiduese për të që të shijojë seksin.

Një studim i botuar në Gazetën e Mjekësisë Seksuale zbuloi se imazhi i trupit, duke përfshirë shqetësimin për peshën, gjendjen fizike, tërheqjen seksuale dhe mendimet për trupin gjatë aktivitetit seksual, parashikojnë kënaqësinë seksuale tek gratë.

Gjetjet sugjerojnë që gratë që përjetojnë kënaqësi të ulët seksuale mund të përfitojnë nga trajtimet që synojnë këto aspekte specifike të imazhit të trupit.

Në çdo rast, është e rëndësishme të kuptoni që partneri juaj nuk është duke u përqëndruar në disa kilogramë shtesë ose strijat tuaja kur jeni në shtrat së bashku. “Nuk duhet të kesh një trup perfekt për të, jini në gjendje të shijoni seksualitetin tuaj, 'thotë Kerner. Dhe partneri juaj ka të ngjarë të mendojë se dukeni perfekte ashtu siç jeni.

4. Besimi dhe siguria emocionale në marrëdhënien tuaj

Është e vështirë të kesh një jetë të kënaqshme seksuale nëse ndihesh e shkëputur nga partneri ose i shqetësuar për besnikërinë e tij.

Nëse mendoni se marrëdhënia juaj nuk po funksionon është e rëndësishme të sqaroheni me të, Për të filluar bisedën në një mënyrë jokonfrontuese, Kerner sugjeron të thuash diçka si: 'Ndihem sikur nuk jemi lidhur kohët e fundit, dhe ju jeni gjithmonë në telefonin tuaj ose duke shkruar mesazhe.

Thjesht më bën të ndihem pak i pasigurt në marrëdhënie. ' Pastaj shpjegoni se doni që marrëdhënia juaj dhe jeta seksuale të jenë përparësi sepse i vlerësoni ato.

5. Të njihni statusin e shëndetit seksual të partnerit tuaj

Askujt nuk i pëlqen pyetja e pakëndshme, 'Kur ishte hera e fundit që u testuat për SST?' Ose një diskutim rreth partnerëve të mëparshëm ose kontrollit të lindjes, por mos kini frikë të bëni pyetje në lidhje me historinë seksuale të partnerit tuaj.

Ju madje mund të vendosni një rrotullim pozitiv në diskutim, sugjeron Kerner, duke thënë diçka si: 'Unë të gjej vërtet seksi dhe jam e interesuar për një marrëdhënie me ty. Por që unë të kënaqem plotësisht, dua të flas për historitë tona seksuale.' Nëse partneri juaj nuk është i hapur për diskutim, ai ose ajo mund të mos jetë personi i duhur për ju.

6.Produktet e duhura për ta bërë seksin më të rehatshëm

Ndërsa dihet gjerësisht se gratë e një moshe të caktuar priren të përjetojnë tharje vaginale, edhe gratë më të reja mund të luftojnë me të. Për t'i bërë gjërat më komode, provoni të përdorni një lubrifikant.

But be careful about the type you buy, because there are major differences between them. Kerner, who recommends the natural, water-based Sliquid lubricant, also emphasizes the importance of pre-play in order to lubricate naturally.

'You may wake up physically, but not mentally, or vice versa, so you may need to give yourself more time to warm up ,' he explains.

Tiranapost.al