Kosova

Kosovo, 15 years of independent state

Kosovo, 15 years of independent state

Today, Kosovo celebrates the 15th anniversary of Independence.

On February 17, 2008, at 15:39, Independence was proclaimed in the Assembly of the Republic of Kosovo.

In an extraordinary meeting attended by 109 out of a total of 120 deputies.

"We, the leaders of our people, democratically elected, through this Declaration declare Kosovo an independent and democratic state!", said Hashim Thaçi 15 years ago.

In a busy agenda, Kosovo celebrates Independence today.

08:00 Festive meeting of the Government of the Republic of Kosovo

08:20 – Solemn raising of the Flag of the Republic of Kosovo

08:30 - Honors at the Monument of the Missing

08:45 – Homazhe te varri i ish Presidentit Dr. Ibrahim Rugova

08:50 – Homazhe te varri i veprimtarit Adem Demaçi

09:50 – Homazhe në Kompleksin Memorial “Adem Jashari” (Prekaz)

10:30 – Interpretim i Filharmonisë së Kosovës (Kuvendi i Republikës së Kosovës)

11:00 – Seanca Solemne e Kuvendit të Republikës së Kosovës

11:20 – Nderime te Monumenti i Policëve të rënë në detyrë

11:30 – Nderime te Monumenti “Heroinat”

12:00 – Parakalimi i Trupave të Forcës të Sigurisë së Kosovës dhe Policisë së Kosovës (Prishtinë)

16:15 – Ndezja e 1133 qirinjve para Teatrit Kombëtar në kujtim të fëmijëve të vrarë gjatë luftës

17:00 – Pritje shtetërore nga Presidentja e Republikës së Kosovës

20:15 – Koncerti i Pavarësisë nga RTK (Salla 1 Tetori)

09:15-21:45 Agjenda e Komunës së Prishtinës

09:15 Homazhe tek varri i Presidentit Ibrahim Rugova, Homazhe tek Varrezat e Dëshmorëve

10:00 Seanca solemne e Kuvendit të Kryeqytetit. (Kuvendi i Kryeqytetit)

10:40 Përfundimi i seancës, I ftuar nderi: Z. Hazir Reka

11:00 Seanca solemne e Kuvendit të Republikës së Kosovës. Merr pjesë Kryetari Rama (Kuvendi i Republikës së Kosovës)

12:00 Parakalimi i Forcave të Sigurisë së Kosovës dhe Policisë së Kosovës. Merr pjesë Kryetari Rama (sheshi “Zahir Pajaziti” (organizim i Qeverisë)

16:00 Prishtina Jazz Orchestra – Koncert për ditën e Pavarësisë së Kosovës. (Pallati i Rinisë – “Salla e Kuqe”)

20:00 Gala Koncerti i RTK-së “Rrno për me tregue”. Merr pjesë Kryetari Rama. (Salla “1 Tetori”)

21:45 Koncert Morcheeba. (Pallati i Rinisë – “Salla e sporteve”)

10:00 Mbahen garat me kuaj të tërheqjes dhe sfilës. Marrin pjesë qindra pjesëmarrës nga Kosova, Shqipëria, Macedonia e Veriut dhe me gjerë. (Fshati Prelez i Muhaxherëve, Ferizaj)

13:00 The Municipality of Vushtrri organizes a Solemn Academy for Independence Day. (Cultural Center "Hasan Prishtina")

14:30 The Social Democratic Initiative organizes the festive gathering "Celebrate with You!". (Skenderbeu Square, Pristina)