Lajme nga Bota

Here are the best - and worst - places to work abroad in 2022

Here are the best - and worst - places to work abroad in 2022

The pandemic has seen many of us make big changes in our lives, but have you ever considered working in another country?

With so many jobs moving to the internet, working remotely is now easier than ever.

So whether you are looking for a whole new career, or if you work for a company that does not care where you live, choosing the right location is essential if you want a great work-life balance.

Expat Insider has ranked the best - and worst - places to work, based on surveys of immigrants already living there. So if you want to avoid job insecurity and find the destination with the best work culture, read below.

What are the worst places for workers?

Turkey's currency makes life difficult

Turkey has been in the top 10 since 2017, and by 2021, twice the global average of migrants were dissatisfied with the domestic economy - that is 43 percent compared to 19 percent worldwide. The country is currently struggling with an undervalued currency as well as the impact of the pandemic, so it is not surprising that some are unhappy.

Turkey also performed poorly in the work and leisure subcategory, with 32 per cent of workers frustrated with their working hours. This is double the global average of 16 percent.

A Brazilian respondent living in the country finds it particularly difficult to find "falling currency, conservative and strict values ??in most jobs and long working hours".

Italy has few local job opportunities

Italy has consistently been ranked in the top 10 since the start of the survey in 2014. In 2021, those living and working here were disappointed with local career opportunities and 56 percent rated these negatively compared to 33 percent globally. While 22 percent describe the situation as 'very bad'.

42 për qind gjithashtu i dha ekonomisë së Italisë një vlerësim negativ, vetëm pak më pak se në Turqi. Megjithatë, kjo është e pritshme, pasi shkalla e papunësisë në vend është relativisht e lartë në 9 përqind.

Qiproja është e përzier

Situata në Qipro është më e përzier, me rreth gjysmën e të anketuarve - 52 përqind - përgjithësisht të kënaqur me punën e tyre, krahasuar me 68 përqind në mbarë botën. Kjo krahasohet me 19 për qind që janë plotësisht të pakënaqur, një shifër që është vetëm 5 për qind globalisht.

Vendi renditet gjithashtu në fund kur bëhet fjalë për sigurinë e punës, me 22 për qind të të anketuarve që thonë se janë shumë të pakënaqur në këtë fushë.

Ku duhet të shko nëse dua një ekuilibër të shkëlqyer punë-jetë?

Mund të mos jetë befasuese që dy vende skandinave zënë vendet e para në nënkategorinë e Punës dhe kohës së lirë.

Danezët e bëjnë më së miri

Pothuajse gjysma e të anketuarve në Danimarkë ishin plotësisht të kënaqur me orët e tyre të punës, krahasuar me një mesatare prej vetëm 27 përqind ndërkombëtarisht. Fotografia ishte shumë e ngjashme në Norvegji, ku 42 për qind ishin plotësisht të kënaqur me orët e tyre të punës. Në fakt, në Danimarkë ka një javë pune zyrtare prej vetëm 37 orësh, kështu që nuk është çudi që punëtorët këtu janë të kënaqur.

Zelanda e Re në përgjithësi ka ekuilibrin e duhur

Zelanda e Re vjen e dyta në përgjithësi në Indeksin e Punës jashtë vendit dhe e katërta kur bëhet fjalë për balancën punë-jetë. 83 për qind e të huajve të anketuar ishin përgjithësisht të përmbushur në këtë fushë - krahasuar me 66 për qind në nivel ndërkombëtar.

Pak më shumë se katër në pesë persona e vlerësuan në mënyrë të favorshme sigurinë e tyre të punës. Dhe nëse po kërkoni të ndryshoni karrierën, 64 për qind e të anketuarve mendonin se mundësitë e karrierës lokale ishin pozitive.

Ku të shmangni punën si emigrant

Nëse po shpresoni të harmonizoni punën dhe kohën e lirë, gjetjet sugjerojnë që duhet të shmangni Kuvajtin dhe Japoninë.

Në Kuvajt, 12 për qind e të anketuarve ishin shumë të pakënaqur me orët e tyre të punës, krahasuar me vetëm 4 për qind ndërkombëtarisht. Ndërsa në Japoni, vetëm 50 për qind e njerëzve ishin të kënaqur me orët e tyre të punës (krahasuar me një mesatare prej 66 për qind). Orari i punës në Japoni është mbi mesataren botërore, me 44.9 orë në javë normë, në ndryshim nga 43.2 orë në mbarë botën.

Cilat janë vendet më të mira për të punuar në përgjithësi?

Mund të ketë vetëm një fitues dhe në vitin 2021 Tajvani zuri vendin e parë në Indeksin e Punës jashtë vendit. Të anketuarit ishin të kënaqur me sigurinë e tyre të punës - me 83 për qind të kënaqur përgjithësisht, në kontrast me 61 për qind ndërkombëtarisht. Në fakt, 40 për qind ishin plotësisht të kënaqur gjithashtu.

Shumica e të anketuarve ishin të kënaqur me orët e tyre të punës (74 përqind) ndërsa dy në pesë nuk mund të ishin më të lumtur me punën e tyre - që është gati dyfishi i mesatares ndërkombëtare.

Ndërsa mund të mos ketë një korrelacion të drejtpërdrejtë, vetëm 51 për qind e të anketuarve u lejuan të punonin nga shtëpia, në kontrast me 78 për qind në shkallë globale.

Zelanda e Re dhe Republika Çeke janë vendet më të mira

New Zealand came in second strong, while the Czech Republic came in third. The Eastern European country has consistently been in the top three and gets its strongest rating in the category of work and leisure. More 82 percent are generally satisfied with their working hours here and 80 percent are satisfied with their work-life balance.

If you are thinking about the nomadic digital lifestyle, the Czech Republic may be the place for you, as a large 93 percent of working migrants say they can work remotely.

Tiranapost.al