Lajme nga Bota

The identity of the child found dead in a box 65 years ago is revealed

The identity of the child found dead in a box 65 years ago is revealed

"The boy in the box has a face and a name. This is thanks to the image reconstruction technique.

This facial reconstruction from the National Center for Missing and Exploited Children shows the boy found dead in a box in Philadelphia in 1957.

Police on Thursday publicly identified a boy found dead in a box in Philadelphia 65 years ago as 4-year-old Joseph Augustus Zarelli, the victim of what police say is one of the city's oldest unsolved murders.

Identifikimi, i bërë përmes analizës së ADN-së e vërteton se bëhet fjalë për të. Në fund të shkurtit 1957 fëmija u gjet i mbështjellë me një batanije brenda një kuti kartoni.

Rasti tërhoqi një interes të jashtëzakonshme publike. Askush se ishte fëmija i tyre dhe identiteti i tij mbeti një mister pavarësisht përpjekjeve të shumta për ta identifikuar atë gjatë viteve.

Kjo ndryshoi këtë javë kur policia njoftoi se e kishte identifikuar me sukses fëmijën përmes punës detektive dhe me ndihmën e gjenealogëve gjenetikë.

"Për gjashtëdhjetë e pesë vjet, historia e Fëmijës së Panjohur të Amerikës ka përndjekur këtë komunitet, Departamentin e Policisë së Filadelfias, kombin tonë dhe botën," tha Outlaw, i cili hapi konferencën për shtyp të së enjtes duke lavdëruar brezat e oficerëve të policisë që punuan për këtë çështje. disa prej të cilëve nuk jetojnë më.

Zyrtarët shpresojnë se teknikat e përdorura për të identifikuar Jozefin pas kaq shumë vitesh do t'i ndihmojnë ata në raste të tjera në të ardhmen; zbulimi "sjell shpresë se nuk do të ketë më kurrë një viktimë të paidentifikuar të vrasjes në qytetin e Filadelfias", tha Outlaw.

Megjithatë, ndërsa zyrtarët këtë javë po festojnë identifikimin e Jozefit, hetimi se kush ishte përgjegjës për vdekjen e tij mbetet në vazhdim.

"We have our suspicions as to who may be responsible, but it would be irresponsible of me to share those suspicions as this remains an active and ongoing criminal investigation," said Capt. Jason Smith of the NYPD's homicide unit. Philadelphia.