Opinion

120 thousand guests on Absurdistan TV and vacancies

120 thousand guests on Absurdistan TV and vacancies

From the Dervish War/ Arbsuristan and Arbsurdistan!

Welcome to the wondrous land of Absurdistan, a place where reason is not remembered when it has taken ordinary leave, and where tranquility is considered an existential threat to the nation.

In this charming little country, brave, proud to have paved the way for history with a pen in hand, there are not one, not two, but 57 television stations and 13 of them are dedicated to news only. Yes, yes 13 just for "news".

13 is a third number, but the number of televisions with news/subtitles is only the tip of the iceberg.

Nëse ndez TV Absurdistan, mund të shohësh lehtësisht të njëjtit njerëz qe flasin rreth nje tryeze: Këta quhen ekspertë/analistë/komentatorë/kontributorë që nuk dihet se për çfarë kanë studiuar por ama dihet sa kahe kanë ndërruar.

E veçanta mbetet që edhe nëse ftohen çdo ditë apo nëse flasin në të njëjtën ditë dhe në të njëjtën orë në dy a tre stacione menjëherë, atyee nuk u mbarojnë kurrë fjalët.

Këta "ekspertë" i zbukurojnë ekranet e Absurdistanit në çdo orë të ditës dhe natës, duke u përfshirë në debate të forta që zgjasin me orë të tëra dhe që në fund e arrijnë objektivin duke mos thonë asgjë.

Televizonet në Absurdistan nuk mbahen gjallë nga reklamat apo programet e blera, por nga “të ftuarit”. I ftuari është "Mbreti" që udhëheq mbretërinë e absurditetit televiziv.

Ju lutem, nxirrni pak makinën llogaritëse. Një televizon që bën “lajme” kërkon minimumi 30 të ftuar në ditë.

Me këto 30 të ftuar mbushet programi i mëngjesit, paradites, drekës, pasdrekës, pasdites, mbrëmjes dhe i mbrëmjes së vonë.

Kjo do të thotë duhen minimalisht 1000 të ftuar në muaj, ose afro 12 mijë në vit vetëm për një televizion.

Shumëzojini me minimumi 10 televizione që ndjekin këtë filozofi të ngjashme të ftuarish, dhe do të bëhen 100 mijë. (Po të kishte Zelenski këtë armate e kishte zbrapsur Rusisë me kohë)

Po, kush janë të ftuarit?

-A zotërojnë ata njohuri të thella me të cilat frymëzojnë kombin?

-A janë ata studiues të dalluar, profesorë, diplomatë të shquar, etalonë ​​të mençurisë që janë gati për të udhëhequr popullin drejt iluminizmit?

-A kanë dijeni/ekspertizë të për një fushë të caktuar?

Jo.

Jo, se nuk ka njerëz të zotë për t'u quajtur ekspertë, por sepse të vërtetët nuk i hyjnë aspak në punë audiencës së mësuar me të njëjtin ushqim televiziv të quajtur absurd.

Në Absurdistan, të ftuarit në shumicë janë një përzierje eklektike e ekspertëve të vetëshpallur dhe e sharlatanëve që e kanë lënë logjikën prej kohësh në bagazh të makinës dhe shkojnë në studiot televizive për të dëgjuar veten.

Me idenë që “ky popull kështu e do”, debati I vërtetë është ulur në ndjenjësen e pasme të makinës, ndërsa timoni është lënë në duart e “mysafirëve”.

Këta të fundit ftohen për të “vrarë” kohën, ndërsa logjika, arsyeja dhe qetësia janë shënjestra e preferuar e tyre.

Sa më i papërgjegjshëm të jesh, aq më shumë i kërkuar do jesh, sa më gojështhurur të tregohesh aq më shumë do dalësh në qendër të vëmendjes, sa më idiot të shfaqesh aq më shumë do i rrisësh të ardhurat e mediave absurdistanase.

Teksa të gjithë fitojnë, viktima është publiku.

Është një spektakël që ndokush e ngatërron me farsën, por nuk është as njëra as tjetra, është ushqimi i përditshëm informativ që u serviret qytetarëve të Absurdistanit.

Ka një shpresë se gjendja mund të ndryshojë. Edhe “të ftuarit” po largohen nga Absurdistani dhe ka një pritshmëri se do të vijë një ditë që qytetarët e Absurdistanit do të dallojnë rëndësinë e thelbit mbi spektaklin, cilësisë mbi sasinë dhe do të mësohen të shijojnë një ligjërim të bukur apo debat me përmbajtje.

The fear is that the "guests" who are leaving Absurdistan will be replaced by "guests" from distant countries such as Thailand or Sri Lanka. While the World Bank calculates that very soon the number of guests on Absurdistan Television will exceed the number of the population of Absurdistan where reality usually exceeds imagination.

So, dear reader, if you're dying to visit the enchanting land of Absurdistan as a tourist, pick up your remote control, take a moment and appreciate the spectacle unfolding before your eyes. Guests may come and go, from one TV to another, but the circus goes on.

Publicity, we're back in Absurdistan again as the show has just begun!