Opinion

Colin Farrell: Technology, which is bringing us spiritual impoverishment

Në moshën 46-vjeçare vazhdon të ketë ende  qëllimin që për të është më i rëndësishëm: “Të shpreh nevojat e mia me ndershmëri dhe dashuri, në marrëdhënien sentimentale, me miqtë, me fëmijët e mi”. Për të praktikuar luanin rolin e një njeriu vetmitar, të cili i ka mbetur vetëm një gomar

Colin Farrell: Technology, which is bringing us spiritual impoverishment

On the one hand, he gives very few interviews. He does this to avoid re-reading every time a past that he has worked hard to leave behind. But on the other hand, the man who has flirted with trouble for 20 years (alcohol and drugs, paparazzi and sex videos that ended up on the Internet) is like a rushing stream when he talks.

Colin Farrell is a man full of life and good things to share, and on the day of our interview he's dressed in light colors, keeps his hair short and in good spirits. The man who was so hounded by photographers that he decided to wear a T-shirt that read "Leave Colin alone!", a find that was so successful that it was turned into a clothing line, has today managed to reveal an important truth, which has made him even more mature: "Loneliness is more and more essential for me, and I discovered this thanks to the pandemic".

It was on the solitude of Inishmore Island, the largest island in the Irish Aran Archipelago, that he shot the film which has already won him the Coppa Volpi in Venice and a Golden Globe, and will most likely this month lead to his Oscar win. seen.

The film "Island Spirits" shows life in a place where, apart from the widespread greenery, there is not much that can be done. There is only one pub and a very closed and fanatical community of residents. In this setting, Padraic (Farrell) is a man who has been caring for his donkey for years, and Colm (Brendan Gleeson) is a lifelong friend who suddenly doesn't want to see or speak to him anymore.

"I don't love you anymore", "I'm not your friend anymore" are phrases that hurt deeply. What do you think about such direct communication?

I think people use "brutally honest" language to justify being cruel and mean. On the other hand, I find that there is a meanness in not communicating the truth of what we hear.

On this path to communicating feelings, where are you yourself?

Even though I'm 46, I'm still learning how to express my thoughts and needs, and that goes for friendships, romantic relationships, and relationships with my two children. I want to be honest and express love, but that doesn't make things easier, on the contrary.

What is the most important thing you have learned about human relationships?

That very often we forget that the responsibility in a relationship falls 50 percent on us. If we forget this concept this is a serious problem.

Ending a relationship or trying to change it from the inside: which path would you choose?

Unë nuk jam një adhurues i madh i të kundërtave, të drejtës dhe të gabuarës. Të gjithë jemi dakord se nuk është e përshtatshme të lëndosh dikë me vetëdije dhe ta shijosh dhimbjen e shkaktuar. Por ndërkohë besoj se ndonjëherë, nëse bëj vërtet zgjedhjen më të mirë për vete, ajo nuk përputhet domosdoshmërisht me atë që do të donin njerëzit në jetën time.

Një ekuilibër shumë delikat…

Shumë i vështirë, sepse në thelb të gjithë ne mendojmë se lumturia dhe gëzimi i të tjerëve varen nga ne. Në fakt duhet të dish të durosh trishtimin, të shkosh përtej kësaj skeme. Por unë mendoj se të rinjtë janë më të aftë t’i thonë disa gjëra njëri-tjetrit dhe të mbeten miq.

Për Padraic, gomari i tij është shumë i rëndësishëm. Keni edhe ju të njëjtën ndjenjë ndaj kafshëve?

Kafshët janë të sinqerta, nuk janë as konceptuale dhe as “me 2 standarte”. Ato janë thjesht të pranishme në jetën tënde, janë të natyrshme. Po ju tregoj një histori të pabesueshme. Burri i vëllait tim Eamon, Steve, kishte melanoma. Kur e mori vesh, kuptoi se qeni i tij kishte 1 vit e gjysmë që sillej gjithmonë rreth tij, duke e nuhatur pikërisht zonën e trupit ku e gjetën masën kanceroze:pra qeni e nuhati helmin e kancerit.

Gjashtë muaj pas diagnozës, qeni u sëmur me të njëjtën sëmundje si Steve, melanoma. Kjo tregon një ndjenjë të atillë ndjeshmërie që i nxit kafshët të reagojnë ndaj asaj që ndodh. Ato kanë një mënyrë shumë thellë për të jetuar të tashmen, të cilën ne njerëzit e shpërdorojmë duke e intelektualizuar jetën tonë, për shkak të egos, krenarisë dhe frikës.

A keni pasur ndonjëherë një përvojë të ngjashme me atë të Padraic, ku dikush shkëputet me ju në mënyrë të dhunshme?

Jo në atë mënyrë, që është e tmerrshme, dhe unë nuk e mendoj se i kam investuar ndonjëherë emocionet e mia në një drejtim të tillë. Megjithatë po përshkruajmë dhimbjen, dhimbjen nga izolimi, që shfaqet në forma të ndryshme. Mund ta krahasoja me vdekjen e gjyshërve të mi.

Meqë po flasim për izolimin, a po na tjetërsojnë mediat sociale?

Ato po na largojnë nga intimiteti dhe interesimi për të biseduar. Mua më pëlqejnë bisedat, edhe nëse ndonjëherë mendimet dhe ndjenjat na shtyjnë të gjykojmë shumë shpejt, shkëmbimi i ideve me dikë që është i gatshëm ta ndryshojë mendimin e tij është diçka e shkëlqyer.

Çfarë mendoni për zëvendësimin e bisedave me teknologjinë?

It is a great impoverishment. Because if it is true that we are all affected by some kind of suffering, it is also true that by talking, we have the opportunity to share joy. And doing this is very nice.