Qyteti

The residential block "Nikolle Mekjashi" in Unit 1 is being rehabilitated

The residential block "Nikolle Mekjashi" in Unit 1 is being

The municipality of Tirana has started work on the rehabilitation of the residential block on Rr. "Nikolle Mekjashi" in Unit 1, which is intersected by "Kostandin Shpataraku", "Minella Karajani" and "Bajazit Shehu". The project envisages intervention in the road network inside the block and completing the segments with all the necessary engineering networks, lighting and signage.

The mayor of Tirana, Erion Veliaj, said that during this 4-year period, investments will be made in all connecting axes of the suburbs with the Great Ring of Tirana. "We have made it very clear: In this mandate, the focus will be on the roads that connect the suburbs with the center of Tirana, including all the border areas where the Great Ring passes, in Astir, Farka or Shkoza. Here we are in the "neighborhood of Korcars" and every time it rained, there was an extraordinary river here. I am glad that, after the legalizations by the central government, now the urbanization continues by the municipality", said Veliaj.

Ai u shprehu mirënjohjen e tij banorëve, që janë treguar të gatshëm të bashkëpunojnë për realizimin e punimeve, të cilat do t’i rrisin vlerën pronës së tyre. “Kemi marrë një dakordësi të jashtëzakonshme nga komuniteti këtu, për t’u tërhequr nga gardhi. E kuptoj se kur tërhiqesh një metër, oborri të del më i ngushtë, por ama ke fituar një trotuar dhe ajo vajza e vogël që do të shkojë te shkolla ‘1 Maji’, do ecë në një hapësirë më të sigurt se sa kur dilte menjëherë në rrugë. Ndaj, besoj se vendimi i qytetarëve për t’iu bashkuar bashkisë, është një shembull për të gjithë të tjerët. Ku vjen bashkia, vjen civilizimi, vjen urbanizimi. Të gjitha këto shtëpi do të vlejnë më shumë kur të mbarojë rrethimi, kur të vendosen kangjellat e bukura e ku vërtet mund të thuash që jeton në Tiranë, jo vetëm si adresë, por edhe si cilësi e investimit,” deklaroi Veliaj.

Vitin tjetër, tha kryetari i Bashkisë, do të vijojë puna me një paketë tjetër investimesh. “Plani për këtë mandat është të mos presim deri në fund për të mbajtur premtimin, por që pa mbaruar kjo stinë dhe ky vit, një pjesë të madhe të investimeve t’i kemi në proces, në mënyrë që vitin tjetër të fillojmë me një paketë tjetër. Ftesa për të gjithë qytetarët është ta mirëmbajmë. Nëse bëjmë një investim të tillë, por pastaj fillojnë improvizimet dhe barrierat, atëherë kemi sabotuar të mirën tonë. Ndaj, besoj që, nëse vazhdojmë me këtë komunikim dhe frymë bashkëpunimi, vërtet do të kemi një komunitet që do ta ruajë këtë aset. Vlera e asetit varet nga vendosmëria e komunitetit për ta ruajtur atë dhe për të mos bërë ndërhyrje, apo kanalizime. Fatmirësisht, të gjitha kanalizimet dhe ndërhyrjet janë bërë. Pra, kush ka një rrjet për të shtuar, mjafton të bashkohet me aksin kryesor të shërbimeve dhe nuk ka nevojë fare për të pasur ato improvizime,” tha Veliaj.

The project also provides for the construction of the water supply network, as well as telephone, internet and electricity lines.