Qyteti

Veliaj: The New Theater will be a symbol of the future

Veliaj: The New Theater will be a symbol of the future

In the weekly column for informing citizens with facts, the mayor Erion Veliaj spoke about the New Market, the Castle, Skënderbej Square, the Air Albania Stadium or the Pyramid as symbols of achievements so far and transformations without losing identity in Tirana. And he called the National Theater a symbol of the future.

"I am not against debate, but I am against fake news, which is then sold as facts. This administration has been voted to make some not easy but right decisions, beyond the noise of the toxic minority and blockers, looking to the future, for what will be the most beautiful Theater in the Balkans, built with public money, on public land and worthy of a metropolis and the ambition we have for Tirana, to be the capital of the region", said Veliaj.

Bulevardi i Ri, shtoi Veliaj, është një tjetër shembull i Tiranës së të nesërmes. “Është shumë e rëndësishme ajo që po ndodh në dy lagjet e reja, në Kombinat dhe te Bregu i Lumit, te “5 Maji”. Dy lagje që janë konceptuar me qytetin 15 minutësh, dy lagje që vërtet u dëmtuan prej tërmetit, por sot po rilindin shumë herë më të forta, shumë herë më të bukura dhe shumë herë më moderne sesa ato ndërtesa që prishi tërmeti. Edhe aty pari bllokime pa fund, por për ata që janë futur, ose i kanë vizituar ato shtëpi, po e kuptojnë se po lind Tirana e shekullit të ri, me sistemin policentrik dhe me lagje që do të jenë aty për 100 vitet e ardhshme të qytetit, si hapësira fantastike për ata që banojnë dhe që u desh të transferoheshin prej tërmetit, por edhe për ata të tjerët që do të shkojnë aty për vende të reja pune dhe për institucionet publike,” u shpreh Veliaj.