Showbiz

Alec Baldwin is officially accused of murdering the filmmaker on the set

Alec Baldwin is officially accused of murdering the filmmaker on the set

Rust actor Alec Baldwin and Hannah Gutierrez-Reed have been formally charged with "involuntary manslaughter," in the case of the film's 2021 shooting.

The New Mexico District Attorney's Office confirmed the filing of charges following the fatal shooting of filmmaker Halyna Hutchins on the set of the movie Rust.

Alec Baldwin is officially accused of murdering the filmmaker on the set

"The District Attorney and the special prosecutor are fully focused on securing justice for Halyna Hutchins," First Judicial District Attorney's Office spokeswoman Heather Brewer said in a press release. Evidence and facts speak for themselves.

Të shtënat ndodhën në tetor 2021 pasi një armë mbështetëse e mbushur, e mbajtur nga Baldwin u shkarkua, duke vrarë Hutchins dhe duke plagosur regjisorin Joel Souza. Souza, e cila u qëllua në shpatull, u trajtua në një spital.

Dënimi që mund të marrë në bazë të akuzës është dënim me kusht dhe gjashtë muaj provë.

Akuzat formale vijnë gati dy javë pasi zyra e prokurorit të qarkut deklaroi se "ka prova të mjaftueshme për të ngritur akuza penale kundër Alec Baldwin dhe anëtarëve të tjerë të grupit të filmit Rust".

Menjëherë pas kësaj, avokati i Baldwin, Luke Nikas, tha se vendimi "përfaqëson një gabim të tmerrshëm drejtësie".

"Z. Baldwin nuk kishte asnjë arsye të besonte se kishte një plumb të vërtetë në armë - në setin e xhirimeve," tha Nikas në një deklaratë për NBC News.

"He relied on the professionals he worked with who assured him the gun had no bullets in it. We will fight these charges and win."