Sociale

A scholarship to start your intended career

A scholarship to start your intended career

A unique scholarship program offered by graduate students for graduates with special needs, the integration of internships during their studies and the doctoral program in Artificial Intelligence and Intelligence Systems: Tirana Metropolitan University presents the innovations for the next academic year.

In the second edition of the "UMT Alumni" awards, the Metropolitan University of Tirana presented some innovations for the next academic year, starting with the "UMT ALUMNI Scholarship", a project of young graduates from this university in support of categories in need or groups special to pursue higher studies. In the event that brought together graduate students over the years, representatives of institutions and business, Rector Nikola Civici presented this initiative as support for a cause with the ambition to continue long.

A scholarship to start your intended career

"UMT has given its contribution to other social activities such as causes dedicated to various social groups and today's activity brings a new initiative which carries not only the commitment of UMT as an institution, but the commitment of each of us in support of young people who, for some reason, have a difficult education. It is part of the goal to expand the impact of the university on society, as we have done through research that remains our pride. The staff has been involved in a number of research activities in a field of projects offered by donors as well as in institutions abroad and we feel good that students are also involved in this process ", said Rector Civici.

Presidenti i Universitetit Metropolitan Tirana Arjan Çukaj tha se programet e mentorimit kanë marrë një formë të mirëfilltë organizimi edhe përmes programit “UMT Alumni Mentor”, ku studentë të diplomuar ndër vite punojnë me studentët aktualë për t’i krijuar më shumë mundësi në tregun e punës. Duke iu drejtuar studentëve të diplomuar në UMT, Çukaj tha se: “Alumni ka marrë një vlerë të shtuar me krijimin e programit “Metropolitan Alumni Mentor” për studentët, të cilët nuk mund të gjejnë frymëzim më të mirë se sa ju, pasi tek ju projektojnë veten e tyre me arritjet profesionale që keni. Praktikës së mirë të bursave të ekselencës që ne ofrojmë, i shtohet Bursa UMT Alumni, një kontribut i studentëve për maturantët që duan të vazhdojnë studimet universitare. Kjo përputhet tërësisht me vlerat e universitetit dhe na bën krenarë”.

A scholarship to start your intended career

Gjithashtu, Arjan Çukaj prezantoi edhe dy risi në dekadën e dytë të universitetit, siç janë studimet e doktoraturës në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike dhe IT, si edhe programi i stazheve 4 dhe 6 mujore.

“Universiteti Metropolitan Tiranë është një emër që ka vlerë dhe unë ju falenderoj që keni zgjedhur programet e vështira të tij, por edhe familjarët që na e kanë besuar ne formimin e fëmijëve të tyre. Pas një pune të madhe me profesorë shqiptarë e të huaj, UMT është në vitin e 11-të dhe vjen me një risi siç është programi doktoraturës në Inteligjencë Artificiale dhe Sisteme Inteligjente. Universiteti Metropolitan Tirana ka punuar shumë për të afruar kurrikulat dhe programet me industrinë duke qenë sa më afër kërkesave të tregut, por edhe me vendimin e fundit të marrë sivjet për të integruar stazhet, të cilat janë praktika të gjata katër dhe gjashtëmujore pranë ndërmarrjeve, duke u mentoruar në mënyrë të rregullt si nga ndërrmarrja, ashtu dhe nga universiteti si një mënyrë që fiton kohë për t’u hedhur në jetën profesionale”, u shpreh Arjan Çukaj.

A scholarship to start your intended career

Në këtë edicion të dytë u dhanë Çmimi i Ekselencës në Edukim, Alumni i Shquar, Çmimi i Karrierës, Çmimi i Kontributit Alumni, Çmimi “Profesori im” dhe Çmimi për Paqen Sociale që iu akordua popullit të Ukrainës “Për rezistencën e pashoqe, patirotike dhe atdhetarizmin e treguar për vendin nën pushtimin rus”. Çmimi iu dorëzua përfaqësuesit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Ukrainës në Shqipëri, Ruslan Tsilvik.

“Jam i nderuar që ndodhem sot këtu dhe thellësisht i impresionuar për mbështetjen që shqiptarët po i japin Ukrainës në një situatë kaq të vështirë. Ndihem shumë i privilegjuar për këtë çmim. Në një moment si ky, çdo çmim na motivon si popull, pasi siç e dini të gjithë Ukraina po përballet me një agresion”, u shpreh Tsilvik.

A scholarship to start your intended career

With over 1,500 graduates, Tirana Metropolitan University remains the leader in the education of students in the exact sciences through study programs in engineering, architecture, computer science and economics, in partnership with over 40 European universities where students benefit from Erasmus exchanges offered by the European Union .

* This is a sponsored post!