Stil jete

5 psychological tricks that will make you have more self-confidence

5 psychological tricks that will make you have more self-confidence

Faith is not a trait you were born with. Like the muscles in your body, it is something we build and improve every day with constant practice.

There are several ways to work on building trust in the long run, such as knowing your values ??and practicing positive thinking, according to psychotherapists.

1. Challenge negative thoughts

Without realizing it, we often make assumptions about the skills we lack.

Let’s just say you’ve always felt shy growing up, so speaking in front of others seems like something terrible to you. Unfortunately, your boss has asked you to make a team presentation.

Challenge the negative beliefs you have about yourself. It can be so easy to say to yourself every day, "I'm a great public speaker and people want to hear my ideas."

Keep repeating it in your head or saying it out loud. You will find yourself less anxious and more prepared.

2. Do not say 'I think' or 'I'm not sure'

Replace weak words and phrases with ones that will make you look more professional and capable.

When talking to others, avoid beginning or ending sentences with "I think" or "I'm not sure." Instead, divert your thinking to good things in life, such as "I believe", which puts you at the top of your mind.

3. Remember a moment when you felt safe

Pikërisht përpara se të bëni diçka për të cilën ndiheni nervoz, provoni një ushtrim vizualizimi në të cilin përsëritni një përvojë të mëparshme ku keni pasur një nivel optimal energjie, fokusi dhe arritjesh.

Rishikoni ngjarjen në mendjen tuaj. Çfare po bëje? Kush ishte aty? Cili ishte reagimi që morët nga të tjerët? Si u ndjetë kur mbaroi?

Merrni atë energji pozitive dhe besim me vete në të tashmen.

4. Hiqni dorë nga rrjetet sociale

Është kaq e lehtë të humbësh kohë në mediat sociale dhe të krahasosh veten me të tjerët. Por mbani mend, ato postime ose video që shihni nuk pasqyrojnë gjithmonë realitetin. Jeta e askujt nuk është perfekte.

Siguria vjen nga besimi në vete dhe aftësitë tuaja. Krahasimi i vetes me njerëzit që ndajnë vetëm gjërat “magjepsëse”, e bën të pamundur të shohësh qartë arritjet e tua.

5. Vishni diçka që ju bën të ndiheni të fuqishëm

Studies have shown that the clothes we wear can affect our cognitive processes. They can enhance your performance and increase other people’s impressions of you.

* Tess Brigham is a San Francisco-based psychotherapist and certified life coach.

Tiranapost.al