Stil jete

5 places you can visit without spending a lot of money

5 places you can visit without spending a lot of money

Ireland is often said to be an extremely expensive place to visit. However, here are five places you can visit in Ireland without having to spend a lot of money.

You may have heard numerous stories about expensive Irish prices. From the rising cost of rent to the price of a glass of beer. Emerald Island is often considered one of the most expensive places in Europe.

To be honest, only Dublin has incredibly expensive prices. However, you can also visit the capital on a reduced budget!

So, if you want to visit Ireland but do not want to spend a lot of money, do not worry.

Here you will find the top five places to visit in Ireland without spending much.

1. Waterford, discover sunny southeast

5 places you can visit without spending a lot of money

Located in the southeast of Ireland, just two hours south of Dublin, is the historic city of Waterford. This fantastic city has everything you could want from a trip to Ireland.

From fascinating history to breathtaking scenery, from the magnificent coastline to typical Irish culture, Waterford is truly one of the cheapest cities to visit in Ireland.

If you are traveling to Ireland on a limited budget, this city offers many great things that can be done for free or for very little money. These include Waterford Greenway, Viking Triangle and Comeragh Drive. Moreover, even food and drinks have quite reasonable prices in this city!

2. Donegal, shkoni në veriperëndim për bukuritë magjepsëse të natyrës

5 places you can visit without spending a lot of money

Si një nga zonat më piktoreske në Irlandë, Donegal është relativisht i lirë për t’u vizituar thjesht për faktin se shumica e atraksioneve këtu janë në natyrë.

Këtu ndodhen disa prej plazheve më të bukura në Irlandë, me vijën e thyer bregdetare dhe Parkun Kombëtar Glenveagh. Shumica e kohës suaj do të kalojë duke shijuar natyrën që ju rrethon.

Ushqimi dhe pijet janë relativisht të lira në pjesën më të madhe të kësaj zone. Sidoqoftë, nëse zgjidhni të vizitoni baret dhe restorantet në qytetet më turistike të Donegalit, mund të përballeni me kosto më të kripura.

Gjithsesi, Donegal është padyshim një nga vendet më të mira për t’u vizituar në Irlandë, pa qenë nevoja të shpenzoni shumë para.

3. Belfast, një alternativë më pak e kushtueshme për Dublinin

5 places you can visit without spending a lot of money

Nuk është sekret që kryeqyteti i Irlandës, Dublini, është një vend i shtrenjtë për t’u vizituar. Si një rival i Londrës dhe Parisit, ky qytet shpesh renditet ndër vendet më të shtrenjta për të jetuar dhe për t’u vizituar në Europë.

Megjithatë, nëse doni të shijoni atmosferën e qytetit irlandez me gjysmën e çmimit, ju mund të shkoni dy orë në veri të tij për në Belfast, kryeqyteti i Irlandës së Veriut dhe një nga qytetet më të lira në Irlandë.

Vetëm se, fillimisht, duhet të siguroheni që t’i konvertoni eurot tuaja në stërlina!

Belfasti ka një atmosferë të ngjashme me Dublinin, me shumë bare, restorante dhe atraksione të shkëlqyera për ta bërë vizitën tuaj të paharrueshme.

Disa nga atraksionet e shkëlqyera falas në Belfast përfshijnë Muzeun Ulster, Tregun e Shën Gjergjit dhe Maritime Mile.

4. Kerry, një vizitë në “Kingdom County” të Irlandës

5 places you can visit without spending a lot of money

Ashtu si me Donegal, arsyeja pse County Kerry bën pjesë në këtë listë është se shumica e gjërave që mund të shikoni dhe të bëni këtu, gjenden në natyrë.

Kostoja më e lartë që mund të duhet të paguani është karburanti që ju nevojitet për të kaluar rreth Unazës madhështore të Kerry.

Kerry njihet si ‘Kingdom County’ dhe shpesh vlerësohet si qarku më i bukur natyror i Irlandës. Ai është një nga destinacionet më të mira në Irlandë për të kaluar bukur me një buxhet të vogël.

Me peizazhet e mahnitshme bregdetare, plazhet me rërë të bardhë, Parkun Kombëtar Killarney dhe vargmalin e paharrueshëm të Macgillycuddy’s Reeks, do të befasoheni nga bukuritë natyrore të kësaj zone.

Edhe këtu, ushqimi dhe pijet priren të jenë relativisht të lira, përveç disa përjashtimeve në zonat më turistike të qarkut.

5. Mayo, një nga vendet më të mira për t’u vizituar në Irlandë pa shpenzuar shumë para

5 places you can visit without spending a lot of money

Në krye të listës së vendeve që mund të vizitohen në Irlandë me një buxhet të kufizuar është Mayo, një zonë që shpesh neglizhohet nga turistët. E ndodhur përgjatë Rrugës së Egër të Atlantikut, në Mayo mund të shikoni një sërë mrekullish natyrore dhe qytete tipike irlandeze, që e bëjnë atë një mikrokozmos të kulturës së Irlandës.

Që nga mali ikonë i Croagh Patrick e deri në qytetin e Westport, nga gjiri fantastik Clew Bay te ishulli i bukur Achill, në Mayo ka shumë gjëra për të parë dhe për të bërë, të cilat i përshtaten çdo tipi udhëtari.

Food and drink are relatively cheap compared to other countries in Ireland. However, be sure to check before visiting any new place, so as not to face high and unexpected bills!