Stil jete

6 signs of heart problems that are not related to chest pain

6 signs of heart problems that are not related to chest pain

Although chest pain is the most common symptom associated with cardiovascular issues, there are a number of atypical symptoms that may indicate something is wrong with the heart.

Leg pain

Pain in the balls of the feet - especially when accompanied by swelling - may be due to a blood clot in the deep veins of the body. Swelling of the legs can also occur if the heart has problems pumping blood, causing decreased blood flow to the legs.

Dizziness

Dr. Joyce Oen-Hsiao, a cardiologist and associate professor of clinical medicine at Yale School of Medicine, has treated many patients who present with dizziness.

Abnormalities in blood pressure can cause dizziness. Some people will experience palpitations, or extra heartbeats, that can cause dizziness, Oen-Hsiao said.

Headache

A severe headache can be a sign that something is wrong with the heart. According to Oen-Hsiao, a headache that passes through the forehead and then into the eyes can indicate that a person has high blood pressure.

High blood pressure resulting in a headache can be an urgent matter. If the pressure is high enough and lasts long enough, it can lead to blood vessels bursting.

Shortness of breath

Frymëmarrja është një simptomë e lidhur me shumë sëmundje të zemrës. Mungesa e frymëmarrjes, veçanërisht me sforcim, mund të jetë një shenjë se një person ka presion të lartë të gjakut.

Nauze ose ulje e oreksit

Nauzeja dhe humbja e oreksit mund të jenë shenja të dështimit të zemrës. Kur zemra fillon të dështojë, lëngjet mund të grumbullohen në këmbë dhe në bark. Kur zorra mbushet me lëngje, ajo nuk thith gjithashtu lëndë ushqyese, duke bërë që njerëzit të humbasin oreksin dhe të ndihen të ngopur gjatë gjithë kohës, tha Oen-Hsiao.

Herë pas here, të përzierat dhe shqetësimet e stomakut janë simptomat e vetme që do të ndjejnë pacientët me bllokim në arterien e pasme të zemrës.

Dhimbje dhe Shtrëngim të Nofullave

Some people with cardiovascular problems will experience jaw pain and heaviness. This is more common when patients are exercising.