Stil jete

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Many celebrities are known for their talent rather than their intelligence, but don't let that fool you—there are plenty of smart celebrities out there. Here are 8 of them.

1. Rowan Atkinson - 178

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Only 0.1% of the population has an IQ as high as Rowan's. The actor studied at 2 prestigious universities in the United Kingdom: Newcastle University and Oxford University and received a degree in Electrical Engineering. Later he decided to devote his life to acting.

2. Lady Gaga - 166

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Gaga studioi muzikë dhe teatër në Shkollën e Arteve Tisch të Universitetit të Nju Jorkut. Ajo gjithashtu u pranua herët në Collaborative Arts Project 21 , një konservator teatri muzikor.

3. Cindy Crawford — 154

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Cindy Crawford u zbulua si modele ndërsa studionte inxhinierinë kimike në Universitetin Northwestern. Ajo nënshkroi kontratën e saj të parë të modelimit në 1984 dhe i përdori paratë për të paguar shkollwn. Megjithatë, më vonë ajo e la shkollën dhe u fokusua në karrierën e saj të modelingut.

4. Ashton Kutcher - 160

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Ashton u diplomua në inxhinieri biokimike në Universitetin e Iowa-s përpara se të linte studimet për të ndjekur modelingun dhe aktrimin me kohë të plotë. Pavarësisht se nuk ka përfunduar diplomën e tij, Kutcher është një sipërmarrës i suksesshëm i teknologjisë.

5. Matt Damon - 160

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Matt studioi anglisht në Universitetin e Harvardit, por nuk u diplomua kurrë .Atij i pëlqente të shkruante drama dhe e dinte që do të bëhej aktor.

6. Quentin Tarantino - 160

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Quentin nuk shkoi në kolegj. Pasi la shkollën në moshën 15-vjeçare, filloi të punonte si drejtues në një kinema dhe shkroi skenarë.

7. Lisa Kudrow - 154

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Lisa u diplomua në Kolegjin Vassar dhe ndoqi një karrierë në neuroshkencë. Ajo punoi me babanë e saj, specialist i dhimbjeve të kokës, për 8 vjet përpara se të futej në botën e aktrimit. Aktorja madje kreu një studim klinik mbi dhimbjet e kokës.

8. Ben Affleck - 154

8 Hollywood Celebrities With Surprisingly High IQs

Ben went to Rindge Latin School in Massachusetts. He then entered the University of Vermont and spent several months studying Spanish, but later dropped out after one semester. The actor also earned an honorary degree in fine arts in 2013 from Brown University.