Stil jete

Introducing ONE Albania - the new brand in the telecommunications market

Introducing ONE Albania - the new brand in the telecommunications market

The two most important telecommunications companies in Albania engaged in a historic merger, to become ONE, presenting today the new brand and celebrating Summer's Day, with the drone show that happens for the first time in the Balkan region .

The new brand and identity of ONE Albania were presented today, after the successful merger of ALBtelecom and One Telecommunications. The leaders of the new company revealed the mission and values ​​of ONE Albania, which is part of the Hungarian group 4iG, which after its acquisitions in the telecommunications sector became the largest foreign investor in Albania. The 4iG Group is also present in the Montenegrin market, with the ambition to increase its presence in the Western Balkans region.

Introducing ONE Albania - the new brand in the telecommunications market

"ONE Albania is here to stay and we as 4iG Group are committed to investing in the latest technology and innovations, to make this operator the favorite of Albanians. Our vision aims to support innovation and digitalization, with a strong commitment to the implementation of 5G, to become the market leader in info-communications technology services in Albania and the Western Balkans region." – said Peter Fekete, Executive Director of the 4iG Group.

ONE Albania has chosen the Summer Day festival to present its new identity. The new ONE Albania brand creates synergy in the market and represents energy, positivity, happiness and friendship, values ​​with which this day is celebrated by Albanians.

“Thirrja e parë në rrjetin fiks dhe telefonata e parë në rrjetin celular në Shqipëri janë realizuar nga kompanitë që trashëguam. Teksa historia jonë e përbashkët vazhdon, sot fillon e ardhmja. Kompania e bashkuar, ONE Albania do mundësojë shfaqjen e parë në Ballkan me një flotë prej pesëqind dronësh, duke përdorur rrjetin tonë celular.” – tha Emil Georgakiev, Drejtor Ekzekutiv i ONE Albania.

Përveç prezantimit të markës së re, ONE Albania nisi edhe angazhimet e para konkrete. Gjatë vitit, kompania i është përkushtuar zgjerimit të rrjetit të fibrave optike, duke lidhur 30% më shumë familje në Shqipëri, duke siguruar internet të cilësisë më të lartë. Për konsumatorët e saj celular, ONE Albania ofron 30% rritje të shpejtësisë së internetit për përdoruesit e të dhënave, duke shtuar frekuenca në përdorimin e rrjetit celular. Vëllimi i përgjithshëm i investimeve do të arrijë në 200 milionë euro në 5 vitet e ardhshme dhe do të përdoret në infrastukturën bazë dhe zhvillimet në teknologji, përfshirë 5G.

Introducing ONE Albania - the new brand in the telecommunications market

Rrjeti celular i kompanisë është më i madhi dhe më moderni në Shqipëri, me 1100 stacione mbulimi në të gjithë vendin, me teknologjinë Ericsson, i gatshëm për 5G-në. ONE Albania ofron gjithashtu nivelin më të lartë të sigurisë në komunikim dhe në mbrojtjen e të dhënave për abonentët e saj, në përputhje me standardet botërore. Kompania e përbashkët ka rrjetin më të madh të linjës fikse në vend, me 5,400 km fibër optike (rrjet kryesor dhe ndërqytetas). Ne ofrojmë lidhje me shpejtësi të lartë, deri në 1 Gbit/s përmes rrjetit tonë fibër në shtëpi, që e bëjnë kompaninë një lider mbarëkombëtar të 4 produkteve (4P - rrjet i lëvizshëm, rrjet fiks, TV dhe internet) në treg.

As well as the slogan "ONE - For you", the main focus of the company is the consumer. The leaders of ONE Albania and the 4iG group confirmed their commitment to investments and the implementation of 5G technology in Albania. The vision of ONE Albania is to lead the latest developments in the market and lead the digitization of the country, bringing benefits to Albanians.

*This article is sponsored