Stil jete

Criticized for saying 'I only eat vegetables', Gwyneth Paltrow explains why

Criticized for saying 'I only eat vegetables', Gwyneth Paltrow

Goop founder Gwyneth Paltrow has responded to backlash over her recent comments on a podcast about her eating habits.

In a now-viral clip shared on TikTok earlier this week, Paltrow talks about her wellness routine.

She said she eats dinner early in the evening and does "a nice intermittent fast."

What does this mean?

"I usually eat something around 12 o'clock, and in the morning I eat something that doesn't raise my blood sugar. I drink coffee. "I really like soup for lunch," she said. "I eat bone broth for lunch," she said.

Ajo më tej tregoi se përpiqet të bëjë një “orë lëvizje” çdo ditë dhe kalon 30 minuta në saunën e saj infra të kuqe.

"Pastaj për darkë përpiqem të ha shumë perime. Është shumë e rëndësishme për mua të mbështes detoksikimin tim", përfundoi ajo.

Reagimi në internet ndaj komenteve të Paltrow ishte i dukshëm.

Paltrow iu përgjigj kritikave duke sqaruar se kjo nuk është dieta e saj e përhershme, por është e sugjeruar nga mjeku Will Cole, i cili ka një doktoraturë në mjekësinë natyrore.

Paltrow ka punuar me Cole për më shumë se dy vjet pasi Covidi i ka lënë simptoma inflamatore në trup.

"Kështu që unë kam punuar me Dr. Cole për t'u fokusuar në ushqime që nuk janë inflamatore ... kështu që shumë perime të gatuara, të gjitha llojet e proteinave, karbohidratet e shëndetshme për të ulur me të vërtetë inflamacionin dhe ka funksionuar shumë mirë. Kjo dietë është bazuar në analizat e mia", tha Paltrow

Covid-i i gjatë i referohet simptomave që mund të vazhdojnë për muaj ose vite pas një infeksioni të COVID-19.

Përveç inflamacionit, simptoma të tjera janë jashtëzakonisht të njohura dhe të përhapura si: mjegulla e trurit, lodhja e rëndë, dhimbje koke, rrahje të zemrës, rënia e flokëve, dhimbje gjoksi, kollitje, dispne (vështirësi në frymëmarrje), vështirësi në gjumë, dhimbje kyçes, obezitet në periudhën postinfektive, depresion, diarre dhe ndryshim në aromë ose shije.

Paltrow clarified that her diet and confession was not intended to be imposed on anyone.

"That doesn't mean I eat this way all the time, every day."

"By the way, I eat a lot more than bone broth and vegetables. I eat all kinds of food. Some days I even eat chips," she said.