Tech

Bitcoin ban: These are places where crypto is restricted or illegal

Bitcoin ban: These are places where crypto is restricted or illegal

Bitcoin has been controversial since its inception in 2009, as have the subsequent cryptocurrencies that followed.

While widely criticized for its instability, its use in criminal transactions, and its excessive use of electricity to extract it, crypto is being seen by some, especially in the developing world, as a safe haven during economic storms.

El Salvador became the first country to make that currency legal in September 2021, now followed by the Central African Republic in April this year.

Some countries have imposed restrictions on how Bitcoin can be used, with banks banning customers from conducting cryptocurrency transactions. Other countries have banned the use of Bitcoin and cryptocurrencies with heavy fines for anyone conducting crypto transactions.

Algeria

Algeria currently bans the use of cryptocurrency following the passage of a financial law in 2018 that made it illegal to buy, sell, use or hold virtual currencies.

Bolivia

There has been a complete ban on the use of Bitcoin in Bolivia since 2014. The Bolivian Central Bank issued a resolution banning it and any other currency that is not regulated by a country or economic zone.

China

Kina ka goditur kriptovalutat me intensitet në rritje gjatë vitit 2021. Zyrtarët kinezë kanë lëshuar vazhdimisht paralajmërime për njerëzit e saj që të qëndrojnë larg tregut të aseteve dixhitale dhe kanë shtrënguar ashpër minierat në vend, si dhe shkëmbimet e monedhës në Kinë dhe jashtë saj.

Kolumbia

Në Kolumbi, institucionet financiare nuk lejohen të lehtësojnë transaksionet me Bitcoin. Superintendencia Financiera paralajmëroi institucionet financiare në vitin 2014 se ata nuk mund të "mbrojnë, investojnë, ndërmjetësojnë ose menaxhojnë operacionet e parave virtuale".

Egjipti

Dar al-Ifta e Egjiptit, organi kryesor këshillimor islamik i vendit, nxori një dekret fetar në vitin 2018, duke i klasifikuar transaksionet e Bitcoin si "haram", diçka e ndaluar sipas ligjit islamik.

Indonezia

Banka e Indonezisë, banka qendrore e vendit, nxori rregullore të reja që ndalojnë përdorimin e kriptomonedhave, përfshirë Bitcoin, si një mjet pagese nga 1 janari 2018.

Irani

Bitcoin ka një marrëdhënie komplekse me regjimin iranian. Për të shmangur ndikimin më të keq të sanksioneve ekonomike gjymtuese, Irani është kthyer në praktikën fitimprurëse të nxjerrjes së Bitcoin për të financuar importet.

Ndërsa Banka Qendrore ndalon tregtimin e kriptomonedhave të krijuara jashtë shtetit, ajo ka inkurajuar minierat e Bitcoin në vend me stimuj.

Rreth 4.5 për qind e nxjerrjes së Bitcoin në botë ndodh në Iran, i cili, sipas firmës analitike të blockchain Elliptic, mund të përbëjë të ardhura mbi 1 miliardë dollarë (843 milionë euro).

Indi

India po bëhet gjithnjë e më armiqësore ndaj kriptomonedhave. Më 23 nëntor, qeveria njoftoi synimin e saj për të prezantuar një projekt-ligj të ri në parlamentin indian, i cili do të krijonte një monedhë të re dixhitale të mbështetur nga banka qendrore, si dhe do të ndalonte pothuajse të gjitha kriptovalutat.

Iraku

Pavarësisht përpjekjeve të vazhdueshme nga autoritetet për të bllokuar përdorimin e tyre, kriptovalutat po bëhen gjithnjë e më të njohura në Irak. Banka Qendrore e Irakut ka qenë veçanërisht armiqësore, duke lëshuar një deklaratë në vitin 2017 që ndalonte përdorimin e tyre, e cila është ende në fuqi deri në ditët e sotme.

Kosova

Ndërsa mbajtja ose tregtimi i aseteve të kriptomonedhave nuk është ende i ndaluar në Kosovë, qeveria njoftoi një ndalim të minierave të kriptove në fillim të janarit, duke e fajësuar për një krizë energjetike në rritje.

Nepali

Banka Rastra e Nepalit e shpalli Bitcoin të paligjshëm që nga gushti 2017.

Maqedonia e Veriut

Maqedonia e Veriut është i vetmi vend evropian deri më tani që ka një ndalim zyrtar të kriptove

Rusia

Rusia ka një lidhje të mprehtë me kriptomonedhën, e bërë edhe më e ndërlikuar nga pushtimi i saj i vazhdueshëm i Ukrainës.

Ndërsa kripto-ja nuk është e jashtëligjshme në Rusi, deri vonë ka pasur një konflikt kundër përdorimit të tij. Tani, ajo po shihet si një shpëtimtar për të ndihmuar vendin të shmangë sanksionet e rënda financiare të vendosura nga Perëndimi.

Russian President Vladimir Putin has consistently linked cryptocurrency to criminal activity, calling for greater attention in particular to cross-border cryptocurrency transactions.

Turkey

On April 16, 2021, the Central Bank of the Republic of Turkey issued a regulation banning the use of cryptocurrencies including Bitcoin, directly or indirectly, to pay for goods and services. .

Vietnamese

The State Bank of Vietnam has stated that the issuance, supply and use of Bitcoin and other cryptocurrencies are illegal as a means of payment and are subject to fines ranging from VND 150 million (€ 5,600) to VN 200 million (€ 7,445). ). ).

However, the government does not prohibit trading Bitcoin or holding them as assets.

Tiranapost.al